fbpx
  • +36 30 328 6337 • info@gasparmed.hu • H-P: 8:00 - 20:00

Kíméletes szájsebészet: piezo technika

150 150 Gáspár Dentál

Ha először halljuk a piezo szót valószínűleg egy olasz tésztaszósz vagy egy komolyzenei stílus jut az eszünkbe. Valójában azonban olyan fogászati technikáról van szó, amely a minimál invazív szemléletmód jegyében született és a páciens szempontjából sokkal kíméletesebbé teszi a szájsebészeti beavatkozásokat, mintha hagyományos módszert alkalmaznánk. Nem utolsó sorban jelentős előnyére válik a szövetek gyorsabb regenerálódása is.

Sokak számára működik Pavlovi reflexként az, ha meghallják fogászati fúrót, mert szinte azonnal elfogja őket a szorongás. A piezo hangja azonban más jellegű és a működése is lényegesen eltér a hagyományos eljárásoktól.

De miben is különbözik a piezo az eddigi módszerektől?inverz szájsebészet piezo
Alapjában véve a legnagyobb differencia magában a technikában rejlik: míg az eddigi hagyományos fúrók (forgó eszközök) működésük közben a szöveteknek nagy mennyiségű hőt adnak le, a piezo fejek ultrahang segítségével a rezgést használják fel a csontszövet megmunkálására.

Ennek köszönhetően nemcsak minimálisra csökkenthető a műtét közbeni vérzés és sejtsérülés, hanem a folyamat is gyorsabb illetve a csontfelszín is egyenletesebb marad. Szövettani vizsgálatok pedig kimutatták, hogy a piezo technikával megmunkált csontban lényegesen több életképes sejt marad, mint a forgóeszközök használata esetén.

Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy az eszköz kontrollálása sokkal könnyebb a sebész számára: míg a fúróeszközt 2-3 kp erővel kell terhelni a kívánt hatékonyság eléréséhez, a piezosebészeti kézidarab 0,5 kp terhelés mellett a leghatékonyabb.
Tehát ezek után már megnyugodhatunk, ha meghalljuk a piezo szót, mivel biztosak lehetünk benne, hogy a legmodernebb technikával és a lehető legkíméletesebb módon végzik a szájüregünkben történő sebészi beavatkozást..

A weboldal sütiket (cookie) használ a kellemesebb felhasználói élmény érdekében. A biztonságos böngészés mellett, az oldal teljes tartalmának megtekintéséhez a sütik (cookie) engedélyezése szükséges.