fbpx
 • +36 30 328 6337 • info@gasparmed.hu • H-P: 8:00 - 20:00

Szájsebészet

Gáspár Dental szájsebészet implantológiai sebészet

A szájsebészet a fogászat speciális szakterülete, mely az arc, a szájüreg, az állcsontok, fogak, az ajkak és a nyelv különböző elváltozásainak kezelésével foglalkozik.  Sok esetben előfordul, hogy például egy bölcsességfogat nem lehet egyszerűen egy fogóval eltávolítani, vagy egy gyökérkezelt fog gyökércsúcsán megjelenik egy ciszta vagy akár egy beteg fog eltörik. Ezekkel az estekkel a szájsebész szakorvos foglalkozik.

Szájsebészeti szolgáltatások
 • Stabil fogsor program
 • Fogeltávolítás – egyszerű, speciális és műtéti  (pld. bölcsességfogak)
 • Fog-sebészeti műtétek (reszekció, ciszta, fogfelezés, csontpótlás)
 • Lézer műtétek (fibroma, hemangioma, ajakfék műtét)
 • Implantológiai sebészet (fogbeültetés, implantátumokkal kapcsolatos betegségek lézerkezelése – csontfelszívódás, gyulladás, mobilitás)
 • Csont-műtétek (csontpótlás, arcüreg feltöltés)
 • Csontpótlás (BoneAlbumin, Activioss)
 • Piezo sebészet (betört gyökerek, fogak eltávolítása, csontátültetés, csontműtétek ultrahangos piezo sebészettel)
 • Mágnesen kalapács alkalmazása (implantátum beültetést segítő technika)
 • Sinus lift (arcüreg emelés)
 • PRF membrán technika
 • Íny és fogágy lézer beavatkozások (tasakműtétek, ínynövedékek eltávolítása, íny kontúrok alakítása)
 • Altatásos műtétek- komplex műtétek és teljes fogászati rehabilitáció

Speciális technikáink

packaging_activiossA csontmegmunkálási folyamatok igen jelentős részében az implantológiai, szájsebészeti beavatkozások az ideálishoz vagy szükségeshez képest hiányzó csontmennyiség pótlásával egészülnek ki. A csonthiányok feltöltésére különböző emberi (allograft) vagy állati eredetű (xenograft), illetve szintetikus anyagok terjedtek el. A szivacsos agyvelősorvadástól (BSE) való félelem miatt manapság sokan vonakodnak az általában alkalmazott marha eredetű anyagtól. Talán ez is oka annak, hogy a szintetikus úton előállított csontpótló anyagok használata iránt – ilyen az Activioss bioüveg és a membrán – megnőtt az érdeklődés. Sikeres megoldást jelent az eddigi adatok szerint ez az anyag, rendkívüli intézkedések és garanciák révén mind immunológiai, allergia, mellékhatások, fertőzés, szövődmények szempontjából a legbiztonságosabbak közé tartozik. Ugyanakkor mivel nem állati vagy emberi csont, így fertőzések, betegségek átvitele kizárt, és ezen bio-csont struktúrája a legalkalmasabbak közé tartozik arra, hogy beültetve életképes új csont keletkezzen belőle.
Az allograftok, xenograftok tulajdonságaikat tekintve mind csökkentebb értékűek, mint a betegből második műtéttel kivett saját csont (állkapocs, csípőcsont, koponyacsont, borda stb.), emiatt mindkét eljárási tendencia (a saját és a nem saját csont) rendelkezik előnyökkel és hátrányokkal.

Az Activioss szintetikus csontpótló granulátum

A modern bioengineering szövettervezés terméke, melyet a francia Noraker nevű tudományos háttérrel rendelkező kutató és gyártó cég állít elő. A bioengineering célja az emberi szervezetben keletkezett testszöveti hiány regenerációja. Az anyagok biomimetikus strukturával rendelkeznek, az innovatív, biológiailag aktív anyagokkal és módszerekkel új szövet építést és regenerációt lehet végezni. Cél a fiziológiai funkciók helyreállítása.
A szövettervezés olyan tudományos módszer, mely biológiailag aktív anyagokat használ. Jellemzője a biomimetikus struktúra és viselkedés, tökéletes a biokompatibilitás, teljes az élettani tolerancia. Fertőzés átvitele kizárt, kiszámítható módon zajlanak a folyamatok. Az anyag biológiai folyamatokat stimulál, testszöveti regenerációt eredményez. Jellemző, hogy tervezhetőek és megismételhetőek az eredmények.
Az Activioss granulátum csak természetes tiszta anyagokból áll, 45% szilicium-oxid, 24,5% nátrium-oxid, 24,5 % kalcium-oxid, 6% foszfor-oxid. Bioaktív üveg csontpótló anyag jellemzője: Az ásványi anyagok összetétele miatt különleges bioaktivitást fejt ki. Természetes összetevői jelen vannak az emberi szervezetben. A 2.héten ioncserét indít el és biológiailag aktív kalciumfoszfát réteget alakit ki. A 3. héten csonttermelő sejtek kialakulását stimulálja (genetikai aktiváció). Ekkor történik az őssejtek megkötése a szemcsék felszínén. A csonttermelő sejtek (osteoblastok) szaporodását serkenti (proliferáció). Az 1. hónap végén a csonthiányban kollagénmatrix termelés (extracellularis matrix) termelődik, majd a 3 hónapban a kollagénból porcszerű majd csontanyag alakul ki. A 6. hónapra az emberi csonthoz hasonló csontszerkezet alakul ki, mely szövettani csont mintán élőnek, egészségesnek látszik.

bővebben...

Az átlagéletkor kitolódásával folyamatosan növekszik a fogaikat elvesztő, de életvitelüket tekintve aktív idősek aránya. Általában az elvesztett fogak pótlásának a legnagyobb nehézsége, hogy a fogakat tartó leépült csontállományt visszapótolják úgy, hogy implantátum beültetésére alkalmas legyen. Ez esetekben a sebész csak a lehető legkíméletesebb csontmegmunkáló eszközökkel, technikákkal és hatékony csontpótló anyagokkal, eljárásokkal tud sikert elérni.
A világújdonságnak számító BoneAlbumin csontpótló anyag használata áttörést jelent a szájsebészeti, fogászati és implantológiai csontpótlásban.

Kiemelkedő előnyei a következők:
 • Az eddigi klinikai vizsgálatok során az egyik legnagyobb mértékben beépülő csontpótló anyagnak bizonyult.
 • A beépülést követően klinikai vizsgálatok alapján ez a csontpótló eredményezi az egyik legelőnyösebb csontminőséget implantátumok beültetésére.
 • Nem tartalmaz szintetikus kémiai vagy állati eredetű összetevőket, így nem keletkeznek demarkálódott zárványok az új csontban
 • A donorcsont teljesen sterilizált, antigénektől mentes, de vissza albuminizált formában kerül beültetésre.

Nem igényel a csontpótláshoz szükséges csont nyerése megterhelő második műtétet
A beavatkozásnak és helyi igényeknek megfelelően többféle méret, forma és formátum áll rendelkezésre.

NovosseumDental-csomagolas (002)Amennyiben a fogat körülvevő csontszövet működése zavart szenved, a csontágy funkcióját nem fogja tudni tökéletesen ellátni, mely a fogak idő előtti elvesztésében, instabilitásában, fogeltávolítások, gyökércsúcs rezekciók utáni csontosodás elégteleségében és az implantátumok sikertelenségében mutatkozhat meg.
Az állcsontokat érő behatások, az állcsontokon végzett műtéti beavatkozások, sérülések, hiánybetegségek, a fogazat és az állcsontok fejlődési zavarai; a csontdestrukciót okozó megbetegedések rendre módosíthatják az állcsontok szerkezetét, élettani teherátvivő szerepét. Az implantátum beültetése nem lehetséges abban az esetben, ha a csont mennyisége vagy minősége nem elégséges, mert az implantátum egy élő, megfelelő szerkezetű, jó vérellátással rendelkező csontban tud csak megmaradni.

A csont élettanának külső támogatása hozzájárulhat a normál csontosodási folyamatok megindulásához, tökéletesebbé téve és lerövidítve a csontosodás idejét.

bővebben...

A 10 éves sebészeti alkalmazás tapasztalt előnyei érvényesülnek az állcsontokon is, a fogászati implantológia, ínysorvadás kezelés, arcüregműtétek, csontpótlások eseteiben.
Kifejezetten jó a szöveti integráció, beépülés aránya az állcsontokban.
Más eljárásokhoz képest kisseb az elszigetelődés, demarkáció, jól beépül az új saját szövet a saját szövetek közé.
Az eredeti saját lágyrészekhez és csonthoz nagyon hasonló lágyrész és csontszerkezet alakul ki.
A felszívódás, reszorpció mértéke kisebb mint idegen anyagok esetében.
Nem találhatóak a szintetikus csontpótlók esetén később tapasztalt elkülönült granulátumok, élettelen szemcsék a csontpótlás területén.
Technikailag előnyös az egyszeri műtét, a lerövidült kezelési idő, nem kell a betegből máshonnan csontot kioperálni, csupán a vérvétel jelent némi kényelmetlenséget. Az orvosi rendelőtől követel meg az eljárás magasabb szakmai felkészültséget, speciális műszerezettséget, különleges anyagokat és eszközöket, kezelési technikát.

A PRF (Plateled Rich Fibrin= saját vérplazmából készült szövetpótló anyagok) előnyei:

A csontmegmunkálási folyamatok igen jelentős részében az implantológiai, szájsebészeti beavatkozások az ideálishoz vagy szükségeshez képest hiányzó lágyrész és csontmennyiség pótlásával egészülnek ki. A lágyrész– és csonthiányok feltöltésére különböző emberi (allograft) vagy állati eredetű (xenograft) , illetve szintetikus anyagok terjedtek el, valamint lehetőség van a beteg saját anyagából vér, csont, lágyszövet stb. segítségével egyes anyagpótlásokra (autograft).

Az allograftok, xenograftok, szintetikus anyagok tulajdonságaikat tekintve mind csökkentebb értékűek mint a betegből származó anyagok , ugyanakkor a betegből történő „anyag nyerés” (például vérvétel) hátránya, hogy kisebb kellemetlenséggel járhat.
Az utóbbi évek tudományos fejlődése hozta azt az új lehetőséget, mely szerint az emberi vérből speciális centrifugálási és egyéb kiegészítő eljárásokkal emberi szövetek pótlására alkalmas szövetpótló anyagokat tudunk előállítani.(membránok, csontszerű anyag, ínypótlásra alkalmas anyagok, nyílászáró szövetek stb.)
Így lehetséges a szöveti felszínek fedésére membránok, lágyszövetek, csontszerű anyagok, és egyéb szöveti strukturák előállítása a beteg saját vérének felhasználásával.
Az eljárást a beteg friss saját véréből műtőben és az orvosi laboratóriumban végzik, különleges high tech automata centrifugaberendezés segítségével a vér egyes összetevőit elválasztva egymástól készíthető így saját új szövetpótló anyag, mely fontos funkciók betöltésére alkalmas.

bővebben...

Segítségével olyan esetben is lehetségessé válik implantátumok behelyezése, amikor a páciens kis csontkínálata miatt (vékony, keskeny és ritka csontozati adottságok) a hagyományos módszerekkel szinte lehetetlen lenne. A mágneses eszköz elektromágneses alapon működő szerkezet, mely pici, finom, ütés szerű aktivitásával – mely a páciens számára egy minimális koppantó érzést jelent – a csontállomány formázására alkalmas. A készülék segítségével egyszerre lehet a csontot vastagítani, szélesíteni és sűríteni. Minden esetben szintetikus csont hozzáadására is lehetőség van és ezzel ha már az implantátumot az eredetileg vékony, keskeny, ritka gyenge csontban sikerült rögzíteni, akkor további csonttal való megerősítésre is lehetőség nyílik.
Az MM eljárás kifejezetten az egyik legmodernebb, leginkább csontmegőrző (prezervatív) eljárás.

Fontos szempont, hogy még a vékony csontozattal rendelkezők esetén is nagyobb esély legyen a leginkább non invazív eljárással a szervezetet legkevésbé megterhelő módon implantátumot behelyezni. Ezzel elkerülhető például a nagy műtétet jelentő csípőcsontból, koponyatetőből való csontkivétel és az állcsontba való átültetés. Így a MM-al vékony csontú betegek részére is sok esetben megteremthető a feltétel, hogy lehessen a foghiányt implantátumok segítségével úgy pótolni, mely a páciens számára a legjobb evési, rágási, beszéd, esztétikai és ízlelési élményt biztosíthatja.magneses-kalapacs-berendezes
Mágneses kalapács alkalmazása olyan új, sokoldalúan felhasználható eljárás, mely különösen magas rizikójú implantátum behelyezésekor növeli a megvalósíthatóság és a sikeresség esélyét. Nem csak a hazai, hanem a nemzetközi szakirodalom szerint is, az elsőként kidolgozott a speciális formájú és felszínű gyökérformájú implantátumokkal együtt alkalmazott MM eljárás a csontmegőrző és kockázatcsökkentés egy új módszerét jelenti.

A MM új eszköz, mely 2015-ben került a klinikai gyakorlatba jelen formájában. Az első próbatípust 2012-ben próbálták ki, folyamatos fejlesztése jelenleg is zajlik. A klinikai fejlesztésben és az eszköz nemzetközi oktatási programjában a Gáspár Medical Center kapott kiemelt szerepet.

A piezosebészeti eljárások kifejlesztésének célja a csontszövet kíméletes megmunkálása.

A piezosebészeti eszközök ultrahangos rezgés segítségével rendkívül finom, precíz és kíméletes csontmegmunkálást tesznek lehetővé. Segítségükkel azon páciensek esetén ahol kevés, vékony, alacsony és ritka csont áll rendelkezésre, olypiezo sebészetan műveleteket tudunk végezni, hogy a csont kitágításával, plasztikázásával, csontpótlással együtt alkalmassá tehető az implantátum befogadására. Ahol hagyományos eszközökkel nem lehetséges implantátum behelyezése a csont csekély mennyisége miatt, ott sokszor a piezosebészeti eszközökkel alkalmassá tehető.

Számos tanulmány foglalkozik a szövetekben létrejövő változásokkal, a piezo eszközök szöveti hatásaival, valamint a csont gyógyulási folyamataival. Megállapítható számos kísérletes és klinikai vizsgálatból, hogy a piezo csontvágás rendkívül kíméletes és gyors és igen kedvező csontgyógyulási folyamat követi.

Nem kell aggódnia, nálunk minden műtét helyi érzéstelenítésben történik, így teljesen fájdalmatlan! Kérés esetén altatásban is kérheti a szükséges beavatkozásokat!

Szájsebészeti beavatkozások

A fogak, foggyökerek eltávolítása a fogorvosi gyakorlat egyik évszázados rutinszerű tevékenységének számít, mégis a fogeltávolítás technikájának jelentősége az utóbbi években egyre nagyobb lett.

Ezt a mai kor igényeinek és lehetőségeinek figyelembe vételével úgy kell kivitelezni, hogy a foghúzás után az állcsontok tartó szöveteiben csak a lehető legkisebb károsodás keletkezzék. Vagyis a foghúzás olyan kíméletes kell, legyen, hogy a környező csontállomány és lágyrészek megkímélésével lehetővé tegye megfelelő fogpótlás elkészítését, műgyökér (implantátum) behelyezését a száj esztétikai és funkcionális állapotának lehető legjobb megőrzését. Ha a fog- és gyökéreltávolítás nem volt eléggé szövet- és funkciómegőrző, csak kiegészítő második műtéttel lehetséges olyan helyreállítás, mely után megfelelő esztétikai és funkcionális viszonyok hozhatóak létre.

Rendelőnkben a különleges technikai eszközök (speciális sebészi fúrók, piezotechnika, lézerek) nagy segítséget jelentenek abban, hogy nagy precizitással, minimál invazív módon, durva sérülésektől, roncsolásoktól, fájdalomtól mentesen, a környező lágyrészek, fogak és a csontállomány megőrzésével végezhessük el a beavatkozást.

Javasolt a foghúzás, ha a fog:
 • a fájdalmat okoz
 • gyulladást tart fenn
 • kezelésre alkalmatlan
 • balesetben eltört
 • fogínysorvadás miatt meglazult
 • rendellenesen fejlődött, nem tört ki, fogszabályozás miatt rossz helyen van
Gáspár Dental fogmegtartó kezelések gyökérkezelés esztétikus tömések

A típusos fogeltávolítást megfelelő foghúzó fogóval helyi érzéstelenítésben végzik. A beavatkozás során törekedni kell a környező lágy részek (íny), valamint a csontszélek lehető legnagyobb fokú megőrzésére. Ha a fogeltávolítás közben kiderül, hogy a fog a szokásos módon nem vagy csak alig lazítható meg, célszerű az erőltetett foghúzás helyett speciális módszerre váltani. Ez lehet műtéti fogeltávolítás feltárásból, metszésből, lehetséges fogemelővel, piezotechnikával a fog vagy akár gyökér rezgésekkel történő meglazítása, „kirezgetése” a fogágyból is.

Abban az esetben ha a típusos fogeltávolítással sikerül a fogat egyben, a fog törése, a gyökér törése, az íny sérülése, elszakadása, a fogágy csontszéleinek letörése nélkül eltávolítani, akkor lehetséges a fogágy minél jobb megőrzése érdekében annak kitöltése valamilyen erre alkalmas anyaggal, varrattal az ínyszélek közelítése.

Minél kisebb traumával történik a fog eltávolítása annál jobban megőrizhetőek a környező lágyrészek és csontstruktúrák. A terület annál jobban felhasználható lesz fogpótlás vagy implantáció esetén.

A fog- vagy gyökér eltávolítása minden esetben kis-sebészeti műtétnek számít, emiatt egyes műtéti szabályok betartása szükséges. Ezek mellőzése esetén egy egyszerű foghúzásnak is igen súlyos következményei lehetnek.

Gáspár Dental szájsebészet bölcsességfog eltávolítás

Mind a felső, különösen pedig az alsó bölcsességfogak eltávolítása még egyszerűnek látszó esetben is kifejezetten szájsebészeti feladat. A bölcsességfogak az esetek döntő többségében az állcsontok méretbeli korlátai miatt nem férnek el rendesen a fogsorívben. Még ha többé kevésbé a csontból elő is törnek a többi fog torlódását okozzák általában azokat előre tolva. Ha csak félig bújnak elő a csontból és az ínyből csak a korona egy része látszik ki, akkor körülötte gyakran gyulladás keletkezik, gyulladásos góc alakulhat ki. Egyes esetekben a bölcsességfogak az íny alól egyáltalán nem törnek elő, a szájüregben nem láthatóak, csak panoráma röntgenfelvételen lehet őket észlelni.

A felső bölcsességfogak eltávolításakor az arcüreg közelsége okozhat problémát, nem körültekintő beavatkozás során roncsolással megnyílhat az arcüreg. Az alsó bölcsességfogak gyakran vastag csontréteggel borítottak, eltávolítás közben eltörhetnek, a környező csontállomány és a lágyrészek is roncsolódhatnak. Bölcsesség fogakat csak szájsebészeti szakorvosi felkészültséggel, szájsebészeti műtői felszereltséggel lehet megfelelően eltávolítani. A különleges technikai eszközök (speciális sebészi fúrók, piezotechnika, lézerek ) nagy segítséget jelentenek abban, hogy nagy precizitással, minimál invaziv módon, durva sérülésektől, roncsolásoktól, fájdalomtól mentesen, a környező lágyrészek, fogak és a csontállomány megőrzésével végezhessük el a beavatkozást.

A bölcsességfogak eltávolítását általában egyenként célszerű végezni, ha nem látszik túl nehéznek a szituáció, lehetséges egyszerre ugyanazon oldalon az alsó és felső bölcsességfogat egyszerre eltávolítani.

Gáspár Dental tejfog eltávolítás

A tejfogak eltávolítása technikáját tekintve alapjában véve nem különbözik a maradófogakétól, mégis vannak sajátságos szempontjai. A kis páciensek más bánásmódot, nagyobb türelmet követelnek a fogászati team tagjaitól.

A tejfogak eltávolításakor nagy figyelmet kell fordítani az alattuk elhelyezkedő fogcsírákra, vagy a már előtörőben levő maradó fogakra. Az előtörőben levő fogak sérülése esetén azokon alaki, formai, helyzeti rendellenességek jöhetnek létre. Egy egyszerű felső nagymetsző tejfog kisgyermekkori helytelen eltávolítása, ha a maradó nagymetsző sérülését okozzák, egy életre megbélyegezheti az illető esztétikai megjelenését.

Ha a tejfog eltávolítása időben sokkal megelőzi a maradófog előtörését, akkor a kisgyermeknek helyfenntartó készüléket célszreű készíteni, mert különben a fog helyének beszűkülése lehetetlenné teheti a maradófog rendes helyére történő előbújását.

Gáspár Dental szájsebészet gyökércsúcs rezekció
Gyökércsúcs rezekció

Ha valamilyen okokból kifolyólag a fog gyökércsúcsán lévő krónikus gyulladás nem gyógyítható, a fog eltávolításán kívüli egyetlen megoldás a gyökércsúcs rezekció. Ez egy sebészi művelet, ami alatt a fog gyökerének végét oldalról, a csonton fúrt kis ablakon keresztül eltávolítjuk, a rajta levő gennyzacskóval együtt, ezáltal megtartva a fog koronáját és gyökerének nagy részét.

Foggyökér eltávolítás

A foggyökerek csak egyes esetekben távolíthatóak el egyszerű módon foggyökér fogók segítségével anélkül, hogy a fogmeder csontja ne sérüljön. A legtöbbször egyéb műszerek, esetenként műtéti feltárás biztosítja a sérülésmentes gyökéreltávolítást. Különleges az ultrahangos piezokészülék alkalmazásának lehetősége. A rezgő végeket a gyökér és a fogmeder csont közé helyezve, a folyamatos ultrahangos rezgések lassan kirezgetik a gyökeret és az könnyen kiemelhetővé válik. Ezen technika különösen fontos akkor, ha a foggyökér eltávolításakor azonnal a gyökér helyére implantátumot tervezünk behelyezni. Ehhez a fogmeder csont szélének törésmentes épségére szükségünk van.

Gáspár Dental szájsebészet fogeltávolítás azonnali implantáció

Az egyre fejlettebb fogbeültetési technikák és a különleges formai, felszíni tulajdonságokkal rendelkező speciális implantátumok lehetővé teszik hogy sok esetben a fogeltávolítással egy műtét keretében a foggyökér helyére a fogmederbe azonnal implantátumot helyezzünk. Alapvető fontosságú ezen esetekben, hogy a fog- vagy gyökér eltávolítása minimál invazív legyen. Maximálisan meg kell őriznünk az íny épségét, az ínypapillát, a fogmedernyúlvány törését meg kell előznünk. Úgy kell a fogat eltávolítani, hogy a csontállományt és a lágy részeket a legkisebb sérülés se érje. Minden roncsolódás, csontveszteség jelentősen csökkentheti az implantátumra építendő fogpótlás esztétikai és funkcionális sikerességét. Az azonnali implantáció esetén, ha a fog rögzítettsége erős, akkor célszerű piezo készülék segítségével kilazítani és utána kiemelni. Ha a gyökerek száma, formája, elhelyezkedése miatt a fogeltávolítás nehéznek látszik, esetenként célszerű a fog és a gyökerek kettévágása, majd darabonként való eltávolítása.

Az eltávolított foggyökerek üregét implantológiai fúrókkal alakítjuk, majd általában az önmetsző tulajdonságokkal rendelkező gyökér formájú implantátumot becsavarjuk a kialakított csontfészekbe. Kellő stabilitás elérése esetén azonnal ideiglenes fogkoronát tudunk felhelyezni. Így kedvező esetben ha a fogeltávolításunk a kihúzott fog helyére azonnal fogpótlást tudunk készíteni.

Sinus Lift

sinus-lift-keszulekMiután a felső állkapocs oldalsó részén a fogakat elveszítjük, az arcüreg „leereszkedik”, így kevés csont marad itt. Ha ezen a területen az elveszett fogakat implantátumokkal szeretnénk pótolni, az arcüreg (sinus maxillaris) alját sebészi módszerrel megemeljük, csontgranulátumot helyezünk be az aljára, ezt egy membránnal fedjük le (amennyiben szükséges), majd behelyezzük az implantátumot a már kellő mennyiségű csontot tartalmazó felső állkapocsba.

Mágneses kalapács

magneses-kalapacs-berendezesAz implantációt forradalmasító elektromagnetikus vezérlésű implantációs és csontmegmunkáló eszköz. Segítségével olyan esetben is lehetségessé válik implantátumok behelyezése, amikor a páciens kis csontkínálata miatt (vékony, keskeny és ritka csontozati adottságok) a hagyományos módszerekkel szinte lehetetlen lenne. A mágneses eszköz elektromágneses alapon működő szerkezet, mely pici, finom, ütésszerű aktivitásával – mely a páciens számára minimális kellemetlenséggel járó, koppantó érzést jelent – a csontállomány formázására alkalmas. A készülék segítségével egyszerre lehet a csontot vastagítani, szélesíteni és sűríteni. Minden esetben szintetikus csont hozzáadására is lehetőség van és ezzel, ha már az implantátumot az eredetileg vékony, keskeny, ritka gyenge csontban sikerült rögzíteni, akkor további csonttal való megerősítésre is lehetőség nyílik. A mágneses kalapáccsal végzett eljárás kifejezetten az egyik legmodernebb, leginkább csontmegőrző eljárás. Fontos szempont, hogy még a vékony csontozattal rendelkezők esetén is nagyobb esély legyen a szervezetet legkevésbé megterhelő módon implantátumot behelyezni. Ezzel elkerülhető például a nagy műtétet jelentő csípőcsontból, koponyatetőből való csontkivétel és az állcsontba való átültetés.

Így a mágneses kalapáccsal vékony csontú betegek részére is sok esetben megteremthető a feltétel, hogy lehessen a foghiányt implantátumok segítségével úgy pótolni, mely a páciens számára a legjobb evési, rágási, beszéd, esztétikai és ízlelési élményt biztosíthatja.

Piezosebészet

piezo sebészetA piezo sebészeti eszközök ultrahangos rezgés segítségével rendkívül finom, precíz és kíméletes csontmegmunkálást tesznek lehetővé, miközben a környező lágyrészeket kímélik. Segítségükkel azon páciensek esetén ahol kevés, vékony, alacsony és ritka csont áll rendelkezésre, olyan műveleteket tudunk végezni, hogy a csont kitágításával, plasztikázásával, csontpótlással együtt alkalmassá tehető az implantátum befogadására. Ahol hagyományos eszközökkel nem lehetséges implantátum behelyezése a csont csekély mennyisége miatt, ott sokszor a piezosebészeti eszközökkel alkalmassá tehető. Számos tanulmány foglalkozik a szövetekben létrejövő változásokkal, a piezo eszközök szöveti hatásaival, valamint a csont gyógyulási folyamataival. Megállapítható számos kísérletes és klinikai vizsgálatból, hogy a piezo csontvágás rendkívül kíméletes és gyors és igen kedvező csontgyógyulási folyamat követi.

Gáspár Dental fogászati kezelések altatásban

Az Gáspár Medical Center műtőkkel, aneszteziológiai és intenzív terápiás szakemberekkel és eszközökkel, kórtermekkel megfelelő hátteret ad a biztonságos altatásban végzett beavatkozásokhoz.

Egyes esetekben indokolt lehet altatásban végezni a fogeltávolítást, illetve esetenként egyszerre több fog eltávolítására is sor kerül.

Lehetséges a fogak eltávolításával egyidőben egyéb fogászati beavatkozások végzése is, így tömések, gyökérkezelések, implantátumok behelyezése, fogak előkészítése koronákhoz vagy lenyomat vétel is.

A szájüregi lézer műtétek esetén alkalmazásuk számtalan előnnyel jár a hagyományos eljárásokkal szemben. Ezek közül a legmeghatározóbbak, az éles sebszélek, gyorsabb sebgyógyulás, a környező szövetek megkímélése, a műtétet követően azonnal védőréteggel bevont sebfelszínt kapunk, mely csökkenti a fertőzések kialakulását. A lézerrel történő műtét közben vérzéscsillapítás is történik. Kevesebb heggel, műtét utáni fájdalommal és duzzanattal kell számolni.

Gáspár Dental szép mosoly
Fontosabb lézeres beavatkozások a szájüregben
 • Fibroma, papilloma eltávolítása
 • Leukoplakia, lichen kezelése
 • Mukokele, lipoma, hiperpláziák eltávolítása
 • Ajakfék, nyelvfék átmetszése, szájtornác korrekciók
 • Ínyhiperplázia, inykontúrok kezelése
 • Nyálkövek eltávolítása
 • Hemangiomák, értágulatok kezelése
 • Implantátumok feltárása

Az Ön problémájának forrására még nem derítettek fényt?

Akkor is érdemes hozzánk fordulnia! A Gáspár Medical Center komplex és kombinált esetek megoldására szakosodott:

fizetés

Áraink nem tartalmaznak rejtett költséget.
Amennyiben a kezelések, beavatkozások során nem az eredeti tervnek megfelelően lehetséges a kivitelezés,  akkor minden esetben a változásokat és ennek vonzatait azonnal egyeztetjük pácienseinkkel.

teljes-fog-ikon  lefedjük a fogászat teljes szolgáltatási palettáját

eszkoz-ikon a legújabb, legmodernebb technikai megoldásokat alkalmazzuk

center-ikonmás orvosi szakterületek is elérhetőek házon belül, mint például az allergológia, fül-orr-gégészet, bőrgyógyászat, plasztikai- és lézersebészet

Visszahívást kérek

A weboldal sütiket (cookie) használ a kellemesebb felhasználói élmény érdekében. A biztonságos böngészés mellett, az oldal teljes tartalmának megtekintéséhez a sütik (cookie) engedélyezése szükséges.