fbpx

Implantáció

Merjen mosolyogni teljes Önbizalommal!

Napjainkban a foghiány gyakran előforduló probléma, de senki sem szeret vele élni. A hiányzó fogak pótlására a technikai eszközök és a legújabb módszerek segítségével egyre tökéletesebb megoldások állnak rendelkezésre. A fogbeültetés vagy más néven implantáció, nagyon sok fogát elvesztett páciens esetén tudja visszaadni a „saját fog” érzését, ellentétben a kivehető fogpótlásokkal, fogsorokkal, protézisekkel.

Az implantáció alapfeltételei között szerepel a szájüreg, fogazat előzetes kezelése, előkészítése, hogy a lehető legjobb feltételek között lehessen a műgyökereket behelyezni és azok csontosodási időszakára a feltételeket biztosítani. Ilyenkor minden gyulladást meg kell szüntetni, minden fogat célszerű felülvizsgálni és szükség szerint kezelni, mivel ezek a tényezők nagy mértékben elősegíthetik a frissen beültetett implantátumok sikertelenségét, elvesztését.

Az anamnézis felvétek után az első lépés egy digitális panoráma röntgen készítése, majd a tervezés fázisa következik. A tervek elkészültét követően elkezdődhet a szükséges fogászati előkészítő kezelések elvégzése (fogkövek eltávolítása, ínykezelés, tömések, gyökér kezelések). Különösen fontos az ínysorvadás, az ínytasakok megfelelő hatékony kezelése!

A szájüreg és a fogazat megfelelő kezelését és a szanálását követően az elkészített tervnek megfelelően kerülhet sor a fogbeültetési műtétre. Ennek során általános esetben az íny felnyitása, majd az implantátum helyének kialakítása történik a csontba. ahová az implantátumok kerülnek elhelyezésre. A beültetést követően az ínyt néhány öltéssel összevarrja a sebész, majd a páciens haza is mehet. Általában 7-10 nappal a műtét után szokás a varratokat eltávolítani. A varratszedést követően több hónap becsontosodási időt célszerű hagyni (felső állcsont esetében 4-6 hónap, alsónál 3-4 hónap), ami alatt ideiglenes pótlást használ a páciens.

Nem kell aggódnia a gyógyulási idő miatt, mert nálunk senki sem marad fog nélkül!

Amint letelik a szükséges idő, egy új panoráma röntgennel meg lehet állapítani, hogy eléggé benőtte-e a csont az implantátumokat, hogy el lehessen készíteni az implantátumokra épülő fogpótlást.

Az implantációs műtét helyi érzéstelenítésben történik, így teljesen fájdalmatlan!

Az implantátumokra épített fogpótlások rendszeres otthoni és 3 havonta rendelői professzionális gondozást igényelnek. Az implantátum gyártó cégek 10-20 éves, esetenként egy életre szóló garanciája csak ebben az esetben érvényes.
Nagyon fontos szempont, hogy Implantátumot abban az esetben lehet beültetni, ha elegendő és megfelelő minőségű csonttal rendelkezik a páciens, illetve el tudja fogadni az implantátum viseléssel járó szabályokat és feltételeket.

Bonyolultabb estekben, illetve, amikor nem áll rendelkezésre megfelelő csontmennyiség, csontfeltöltésre van szükség. Ennek több módszere és technikája is van, melyek közül egyéni kombinációt szoktunk javasolni minden páciens esetében a helyi viszonyoknak és az elképzeléseknek, lehetőségeknek megfelelően.

Implantológiai szolgáltatásaink:

 • Implantátum beültetés (számos fajta közül választhat)
 • Fémmentes implantátum beültetés
 • Stabil fogsor program, fogsor rögzítés, ALL-on-4, ALL-on-6 pótlások
 • Csontpótlás, sinus lift (arcüreg emelés)
 • Activioss és BoneAlbumin csontpótlás
 • PRF membrán technika
 • NovosseumDental implantátumok csontosodását elősegítő vitamin és ásványi anyag komplex
 • Implantátumokra épülő fémvázas és fémmentes pótlások (híd, korona) készítés
 • Gondozás
 • Műtétek akár éber szedációban is kérhetőek

Bármilyen beavatkozás vagy protetikai munka elkezdése előtt a szájüreget megfelelő állapotba kell hozni. Alapvetően panoráma röntgenfelvétel készítése, elemzése, szájhigiéniai kezelés és tanácsadás, valamint fogkőleszedés és kezelési terv kialakítása szükséges első körben. Ezt követi a sebészeti fázis.

Szájsebészeti fázis

Általában helyi érzéstelenítésben történik. Az implantáció területéről lefejtjük az ínyszövetet, feltárjuk a csontot. Speciális fúrókkal elkezdjük a csontban kialakítani az implantátum helyét. Először egy kisebb, vékonyabb fúróval megadjuk a behelyezés irányát és mélységét. Majd további fúrókkal pontosan kialakítjuk az implantátumnak megfelelő üreg szélességét és alakját. Az implantátum fajtájától függően még egy menetvágó műveletet is kell végeznünk. Egyes implantátumok önvágó csavarmenettel rendelkeznek, ezért ezeknél ez a folyamat kimarad. Végül behelyezzük a csavar implantátumot és visszavarrjuk a lefejtett ínyszövetet. A varratokat egy hét múlva eltávolítjuk, ezalatt begyógyulnak a vágásnyomok. A behelyezett implantátum pontosan kell illeszkedjen a csontüregbe – csak ebben az esetben fog szilárdan rögzülni.

Gyógyulási fázis

A behelyezett implantátumot hagyni kell “gyógyulni”, becsontosodni. Ennek során a csontszövet összekapcsolódik, összeforr az implantátum felszínével. A gyógyulás csak nyugalomban levő implantátumnál következik be, ezért fontos, hogy a behelyezés után rögtön ne terheljük. Általában 3-4 hónap után már terhelhetjük az implantátumot. A teljes gyógyulás 12 hónapig is eltart. A felső állcsont “csontminősége” gyengébb, ezért itt hosszabb, 4-7 hónap gyógyulási idővel kell számolni. Ezek az idők nagymértékben függnek a csont “milyenségétől”, és egyénenként változhatnak. A csontosodást soft laser kezeléssel segítjük, gyorsítjuk.

Fogpótlási fázis

A gyógyulási fázis után az implantátum feletti ínyszövetet egy speciális kerek műszerrel vagy lasersugárral levágjuk, és az implantátumba egy gyári felépítményt csavarozunk be. A felépítmény olyan alakú, hogy könnyen lehet rá készíteni bármilyen pótlást. Egy fog hiánya esetén csak ezt a fogat pótoljuk egy koronával, amit az implantátum gyógyulási fázisa után készítünk el, és rögzítünk az előzőleg az implantátumra csavart felépítményre.
Megfelelő számú implantátumra egy, az összes fogat pótló híd is készíthető. A szükséges implantátumok száma egyén- és csontfüggő. Kisebb foghiányoknál hidakkal pótoljuk a hiányzó fogakat. Amikor az összes fog hiányzik, akkor az implantátumokat felhasználhatjuk a teljes kivehető fogpótlás jobb rögzítésére. Ilyenkor a fogpótlás nem mozog, ideiglenesen rögzül az implantátumokon, mintegy “bepattan” a helyére.

Jelen ismeretek szerint általában a legjobb eredmény, a legjobb beépülés a körszimmetrikus csavarimplantátumtól várható, melynek anyaga titán. Ha van megfelelő csontkínálat, akkor első választásként minden esetben ilyen típusú implantátumot választunk. Amennyiben nem tudjuk a körszimmetrikus lehetőséget választani, mert a csontkínálat korlátozott vagy más akadálya van, akkor mint második választást csontpótlást tervezünk (augmentáció), ezt követi a körszimmetrikus implantátum.. Ha ez sem ad kielégítő eredményt, akkor harmadik választás képpen az egyéb formájú implantátumok jönnek szóba.

Titán anyagot az allergiák megelőzése érdekében használ a fogászat, illetve a titán mellett a cirkónium-oxid biokerámiából készült implantátumokat is lehet alkalmazni a fogpótlások erősebb rögzítése érdekében. Az úgynevezett cirkón implantátumok és a rájuk épített cirkónium koronák vagy hidak segítségével teljesen fémmentes pótlásokat lehet készíteni, mely a fémallergiában szenvedő páciensek számára is gond nélkül viselhető, panaszokat nem okoz. A legfőbb előnyei, a fémmentesség mellett még az esztétikum (mivel fehér színű az implantátum, ezért a pótlások alól sem tűnik át). Alapvetően három esetben preferáltabb a titánötvözetű implantátumoknál: fémallergiában szenvedő betegek esetén, krónikus betegségekben szenvedőknek és a nagyon magas esztétikai igényekkel rendelkezőknek.

Sinus lift, azaz arcüreg emelés a felső kisörlő és nagyörlőfogak hiánya esetén végzett csontfeltöltő eljárás.

Különösen az idősek között fordul elő gyakran a csonthiány kérdését megoldani képes sinus lift műtét szükségessége. A felső állcsontban már 40 év felett a rágófogak hiánya nagyon gyakori és az itteni csontmennyiség ritkán elegendő az implantátumok biztonságos behelyezéséhez. Ezért gyakran van szükség csontpótlásra, vagyis sinus lift műtétre. A modern fogászat egyik célja, hogy megfeleljen a legújabb társadalmi elvárásoknak és időnként a divatirányzatoknak is. Ez utóbbiakban egyértelműen megfigyelhető tendencia, hogy egyre csökken a kivehető részleges vagy teljes lemezes fogpótlást igénylők aránya és növekszik a fix pótlásra vágyók száma. Ez az egyik fontos mozgató rugója annak a fejlődésnek is, mely az arcüreg csontfeltöltésével végzett beavatkozások egyre gyakoribb elvégzését mint választható alternatívát biztosítja a pácienseknek, mellyel az implantátumok beültetésének feltételeit lehet biztosítani. Ezt tovább erősíti a mediában tapasztalható az implantációt, a csontpótlást egyre szélesebb körben elfogadó vélemények ma már elsöprő túlsúlya.

Új elektromagnetikus implantációs eszköz a Magnetic Mallet

Csontból ki nem bújt bölcsesség fog eltávolítása 1 perc 14 másodperc alatt?

Segítségével olyan esetben is lehetségessé válik implantátumok behelyezése, amikor a páciens kis csontkínálata miatt (vékony, keskeny és ritka csontozati adottságok) a hagyományos módszerekkel szinte lehetetlen lenne. A mágneses eszköz elektromágneses alapon működő szerkezet, mely pici, finom, ütés szerű aktivitásával – mely a páciens számára egy minimális koppantó érzést jelent – a csontállomány formázására alkalmas. A készülék segítségével egyszerre lehet a csontot vastagítani, szélesíteni és sűríteni. Minden esetben szintetikus csont hozzáadására is lehetőség van és ezzel ha már az implantátumot az eredetileg vékony, keskeny, ritka gyenge csontban sikerült rögzíteni, akkor további csonttal való megerősítésre is lehetőség nyílik.

Az MM eljárás kifejezetten az egyik legmodernebb, leginkább csontmegőrző (prezervatív) eljárás.

Fontos szempont, hogy még a vékony csontozattal rendelkezők esetén is nagyobb esély legyen a leginkább non invazív eljárással a szervezetet legkevésbé megterhelő módon implantátumot behelyezni. Ezzel elkerülhető például a nagy műtétet jelentő csípőcsontból, koponyatetőből való csontkivétel és az állcsontba való átültetés. Így a MM-al vékony csontú betegek részére is sok esetben megteremthető a feltétel, hogy lehessen a foghiányt implantátumok segítségével úgy pótolni, mely a páciens számára a legjobb evési, rágási, beszéd, esztétikai és ízlelési élményt biztosíthatja.

Mágneses kalapács alkalmazása olyan új, sokoldalúan felhasználható eljárás, mely különösen magas rizikójú implantátum behelyezésekor növeli a megvalósíthatóság és a sikeresség esélyét. Nem csak a hazai, hanem a nemzetközi szakirodalom szerint is, az elsőként kidolgozott a speciális formájú és felszínű gyökérformájú implantátumokkal együtt alkalmazott MM eljárás a csontmegőrző és kockázatcsökkentés egy új módszerét jelenti.

A MM új eszköz, mely 2015-ben került a klinikai gyakorlatba jelen formájában. Az első próbatípust 2012-ben próbálták ki, folyamatos fejlesztése jelenleg is zajlik. A klinikai fejlesztésben és az eszköz nemzetközi oktatási programjában a Gáspár Medical Center kapott kiemelt szerepet.

Gáspár Dental szájsebészet piezo sebészet csonkeltávolítás

A piezosebészeti eljárások kifejlesztésének célja a csontszövet kíméletes megmunkálása

A piezo sebészeti eszközök ultrahangos rezgés segítségével rendkívül finom, precíz és kíméletes csontmegmunkálást tesznek lehetővé. Segítségükkel azon páciensek esetén ahol kevés, vékony, alacsony és ritka csont áll rendelkezésre, olyan műveleteket tudunk végezni, hogy a csont kitágításával, plasztikázásával, csontpótlással együtt alkalmassá tehető az implantátum befogadására. Ahol hagyományos eszközökkel nem lehetséges implantátum behelyezése a csont csekély mennyisége miatt, ott sokszor a piezosebészeti eszközökkel alkalmassá tehető.

Számos tanulmány foglalkozik a szövetekben létrejövő változásokkal, a piezo eszközök szöveti hatásaival, valamint a csont gyógyulási folyamataival. Megállapítható számos kísérletes és klinikai vizsgálatból, hogy a piezo csontvágás rendkívül kíméletes és gyors és igen kedvező csontgyógyulási folyamat követi.

Az elveszett emberi csontanyag pótlására irányuló törekvések az utóbbi évtizedekben vezettek a fogászatban is széles körben alkalmazható anyagok megjelenéséhez. Különösen az implantációs protetika esztétikai és funkcionális jelentősége nőtt meg. Az elsődeges cél, hogy a fogászati implantátumokat oda helyezzük be, ahol optimális az elhelyezkedésük, protetikailag hosszú időn át funkcióban maradnak. Ennek megoldásához az autológ csont, vagy csontpótló anyagok membránokkal vagy membránok nélkül történő behelyezése szükséges.

A mai modern csontpótlók használata lehetővé teszi, hogy a spontán gyógyulással ellentétben, ne hegesedéssel és ne kötőszövetes átépüléssel, vagyis implantációs szempontból értéktelen szövetek képződésével jöjjön létre a regeneráció. A beültetésre kerülő anyagnak számos feltételt kell teljesítenie. Nem károsíthatja a befogadó szervezetet, nem tartalmazhat semmilyen fertőző ágenst és így természetesen nem vihet át semmiféle fertőzést. Lehetőség szerint teljesen felszívódva apránként adja át helyét a képződő új csontszövetnek, és ennek üteme szinkronban legyen. Érvényesüljön a remodelling elve, azaz az eredetihez hasonló csont képződjék. Ne lassítsa, lehetőség szerint pozitívan, oszteoinduktív módon befolyásolja a csontosodást. Ne képződjön ott hatására csont, ahol eredetileg. (pl. a periosteumon kívül) nem volt.

A saját csont alkalmazása számos csontpótlási eljárás esetén ismert és már több mint 50 éve jó eredménnyel alkalmazható, ugyanakkor egyre fokozódó a jelentkező igény a szintetikus csontpótló anyagok különböző típusai iránt.

A csontmegmunkálási folyamatok igen jelentős részében az implantológiai, szájsebészeti beavatkozások az ideálishoz vagy szükségeshez képest hiányzó csontmennyiség pótlásával egészülnek ki. A csonthiányok feltöltésére különböző emberi (allograft) vagy állati eredetű (xenograft), illetve szintetikus anyagok terjedtek el. A szivacsos agyvelősorvadástól (BSE) való félelem miatt manapság sokan vonakodnak az általában alkalmazott marha eredetű anyagtól. Talán ez is oka annak, hogy a szintetikus úton előállított csontpótló anyagok használata iránt – ilyen az Activioss bioüveg és a membrán – megnőtt az érdeklődés. Sikeres megoldást jelent az eddigi adatok szerint ez az anyag, rendkívüli intézkedések és garanciák révén mind immunológiai, allergia, mellékhatások, fertőzés, szövődmények szempontjából a legbiztonságosabbak közé tartozik.  Ugyanakkor mivel nem állati vagy emberi csont, így fertőzések, betegségek átvitele kizárt, és ezen bio-csont struktúrája a legalkalmasabbak közé tartozik arra, hogy beültetve életképes új csont keletkezzen belőle.

Az allograftok, xenograftok tulajdonságaikat tekintve mind csökkentebb értékűek, mint a betegből második műtéttel kivett saját csont (állkapocs, csípőcsont, koponyacsont, borda stb.), emiatt mindkét eljárási tendencia (a saját és a nem saját csont) rendelkezik előnyökkel és hátrányokkal.

Az átlagéletkor kitolódásával folyamatosan növekszik a fogaikat elvesztő, de életvitelüket tekintve aktív idősek aránya. Általában az elvesztett fogak pótlásának a legnagyobb nehézsége, hogy a fogakat tartó leépült csontállományt visszapótolják úgy, hogy implantátum beültetésére alkalmas legyen. Ez esetekben a sebész csak a lehető legkíméletesebb csontmegmunkáló eszközökkel, technikákkal és hatékony csontpótló anyagokkal, eljárásokkal tud sikert elérni.
A világújdonságnak számító BoneAlbumin csontpótló anyag használata áttörést jelent a szájsebészeti, fogászati és implantológiai csontpótlásban.

Kiemelkedő előnyei a következők:
 • Az eddigi klinikai vizsgálatok során az egyik legnagyobb mértékben beépülő csontpótló anyagnak bizonyult.
 • A beépülést követően klinikai vizsgálatok alapján ez a csontpótló eredményezi az egyik legelőnyösebb csontminőséget implantátumok beültetésére.
 • Nem tartalmaz szintetikus kémiai vagy állati eredetű összetevőket, így nem keletkeznek demarkálódott zárványok az új csontban
 • A donorcsont teljesen sterilizált, antigénektől mentes, de vissza albuminizált formában kerül beültetésre.

Nem igényel a csontpótláshoz szükséges csont nyerése megterhelő második műtétet
A beavatkozásnak és helyi igényeknek megfelelően többféle méret, forma és formátum áll rendelkezésre.

A csontmegmunkálási folyamatok igen jelentős részében az implantológiai, szájsebészeti beavatkozások az ideálishoz vagy szükségeshez képest hiányzó lágyrész és csontmennyiség pótlásával egészülnek ki. A lágyrész– és csonthiányok feltöltésére különböző emberi (allograft) vagy állati eredetű (xenograft) , illetve szintetikus anyagok terjedtek el, valamint lehetőség van a beteg saját anyagából vér, csont, lágyszövet stb. segítségével egyes anyagpótlásokra (autograft).

GMC-babavaro-TERHES_Program

Az allograftok, xenograftok, szintetikus anyagok tulajdonságaikat tekintve mind csökkentebb értékűek mint a betegből származó anyagok , ugyanakkor a betegből történő „anyag nyerés” (például vérvétel) hátránya, hogy kisebb kellemetlenséggel járhat.
Az utóbbi évek tudományos fejlődése hozta azt az új lehetőséget, mely szerint az emberi vérből speciális centrifugálási és egyéb kiegészítő eljárásokkal emberi szövetek pótlására alkalmas szövetpótló anyagokat tudunk előállítani.(membránok, csontszerű anyag, ínypótlásra alkalmas anyagok, nyílászáró szövetek stb.)
Így lehetséges a szöveti felszínek fedésére membránok, lágyszövetek, csontszerű anyagok, és egyéb szöveti strukturák előállítása a beteg saját vérének felhasználásával.
Az eljárást a beteg friss saját véréből műtőben és az orvosi laboratóriumban végzik, különleges high tech automata centrifugaberendezés segítségével a vér egyes összetevőit elválasztva egymástól készíthető így saját új szövetpótló anyag, mely fontos funkciók betöltésére alkalmas.

NOD vitamin

Amennyiben a fogat körülvevő csontszövet működése zavart szenved, a csontágy funkcióját nem fogja tudni tökéletesen ellátni, mely a fogak idő előtti elvesztésében, instabilitásában, fogeltávolítások, gyökércsúcs rezekciók utáni csontosodás elégteleségében és az implantátumok sikertelenségében mutatkozhat meg.
Az állcsontokat érő behatások, az állcsontokon végzett műtéti beavatkozások, sérülések, hiánybetegségek, a fogazat és az állcsontok fejlődési zavarai; a csontdestrukciót okozó megbetegedések rendre módosíthatják az állcsontok szerkezetét, élettani teherátvivő szerepét. Az implantátum beültetése nem lehetséges abban az esetben, ha a csont mennyisége vagy minősége nem elégséges, mert az implantátum egy élő, megfelelő szerkezetű, jó vérellátással rendelkező csontban tud csak megmaradni.

Gépparkunk legújabb tagja:
Medit i 700-as 3D digitális intraorális szkenner

Újszerű lenyomatvételi technológia

Az eszköz intelligens fogászati lenyomatvételi technológiája lehetővé teszi, hogy a hagyományos mintavételi módszer nélkül, egyedi és valósághű fogpótlásokat tervezzünk. Az innovatív érzékelővel és a dinamikus mély-mintavétel technológiával a tökéletes élességet több mm-es mélységben is biztosítja. Így elhagyhatóvá válik a korábban alkalmazott, kellemetlen, percekig szájba helyezett lenyomatkanál használata.
A megérkezett digitális lenyomatvételi szkenner nem csupán a fogorvos, hanem főként a páciens dolgát is megkönnyíti. Méghozzá nem is kis mértékben. Bár a lenyomatvétel sosem járt együtt fájdalmakkal, mégis rengetegen álltak rossz érzésekkel a folyamat elé, ugyanis kénytelenek voltunk egy patkó alakú kanalat eltűrni a szánkban perceken keresztül, mely tele volt a nem éppen jó ízű lenyomatvételi anyaggal.
A legtöbb esetben ez persze csak egy kis kényelmetlenség, azonban akadnak olyan esetek is, amikor ennél sokkal többről van szó. Egyesek ugyanis öklendezéssel és rosszulléttel küzdenek ilyenkor, mely néha akár odáig is elvezet, hogy egyszerűen képtelenség elkészíteni a tökéletes lenyomatot. Mindezt a kellemetlenséget törli ki mindkét fél számára a digitális szkenner, mely mindennemű kényelmetlenség nélkül képes arra, hogy tökéletes lenyomatot alkosson.
Az új fejlesztésnek köszönhetően a lenyomatvétel gyors, precíz és persze, ahogy már az előbb is említettük, kényelmes is. Nem okoz semmiféle problémát, segítségével pedig egyetlen gombnyomással a fogtechnikai laborba kerül minden adat ahhoz, hogy elkészíthessék a számunkra tökéletes fogpótlást.
Az intraorális szkenner használatával a digitális fogászati mintavétel többsége néhány perc alatt elkészülhet. Az eredmény egyszerűen továbbítható a fogtechnikus részére, ezzel csökkentve a fogpótlások készítésének idejét.

A modern digitális fogászati technológiák alkalmazásával kezelési eljárásainkat folyamatosan fejlesztjük, amelynek részeként szeretnénk pácienseinknek a legpontosabb, leghatékonyabb és a legkényelmesebb megoldásokat nyújtani. Ennek a fejlesztési programnak a keretében az utóbbi évben több tíz millió forintos fejlesztésekkel járultunk hozzá a high tech továbbfejlesztéséhez. Igy a lézerfejlesztésekkel, biofilm menedzsment, digitális új röntgenkészülék, éber szedációs berendezés, sok új kéziműszer, implantológiai eszközök, új szoftwerek és a legutóbbi a szkenner legújabb és csúcstechnológiát jelentő típusának beszerzése és munkába állítása.
Célunk, hogy csökkentsük a kezelési folyamatokhoz kapcsolódó időpontok számát, minél jobban küszöböljük ki a pontatlanságból adódó ismétléseket, próbákat és az elérhető leginkább kiegyensúlyozott formában végezzük el a beavatkozásokat.

A legújabb fejlesztésű fogászati szkenner másodpercenként több mint egymillió 3D képpont adatot készít és dolgoz fel. Az adatokat számítógépre továbbítja, majd másodpercenként több mint 50 000 kép egyesítésével színes, elforgatható, háromdimenziós modellt vetít a képernyőre.
A digitális, fotó realisztikus képalkotás segítségével részletekbe menő, pontos és tűéles képet kapunk akár egy fog, illetve teljes fogsor állapotáról, ami elősegíti a problémás területek felismerését és hatékonyan gyorsítja a kezelést.

Szabályos fogsor és fogbeültetés

A szkenner alkalmas a harapás mértékének mérésére és igazítására. A digitálisan megtervezett fogimplantációs műtét csökkenti az előre nem látható körülmények esélyét, és elősegíti fogászati implantációs eljárás sikerét.
A szkennelés után a feldolgozott adatok azonnal megjelennek a nagy felbontású színes érintőképernyőn, lehetővé téve az azonnali konzultációt.

Maximális higiénia

A 3D digitális intraorális szkenner minden tekintetben megfelel a legmagasabb szintű egészségügyi követelményeknek és előírásoknak. Teljes körű, zárt rendszerű kialakítással rendelkezik a maximális higiéniai biztonság érdekében. Könnyen tisztítható, sima felületű, modern egységek jellemzik.

Gyakori kérdések az implantációról

De mit tehetünk még, hogy az implantáció sikeresebb legyen?

Olvassa el legújabb cikkünket, mely az Implantológia fogászati szakmagazin 2019 novemberi számában jelent meg...

A weboldal sütiket (cookie) használ a kellemesebb felhasználói élmény érdekében. A biztonságos böngészés mellett, az oldal teljes tartalmának megtekintéséhez a sütik (cookie) engedélyezése szükséges.